Mijn verhaal

Cat EyesLeuk dat je mijn website hebt ontdekt (thanks, brother!).

Creatief bezig zijn, schilderen, schetsen, tekenen, … het geeft me allemaal kriebels in de buik. Zin om ertegen aan te gaan!

In mijn jeugdjaren (lang geleden ;-)) keek ik steeds uit naar de lessen Plastische Opvoeding. Creatief bezig zijn vanuit je gevoel. Ok, technieken en do’s & don’ts zijn er altijd, maar toch …, niets moét omdat het per toeval wetenschappelijk in 35 studies bewezen is.

De zin om iets creatiefs te doen is nooit ver weg – professioneel ben ik al meer dan 10 jaar actief in alles wat met communicatie, organisatie en creatief denken te maken heeft.

Ik had al lang zin om in m’n vrije tijd opnieuw te gaan tekenen of schilderen. Schilderen was nieuw en had ik nog nooit gedaan – dus de keuze was snel gemaakt. Verf, penselen, doeken, … had ik ook snel gekocht, maar alles heeft meer dan een jaar in de kast gelegen alvorens ik er toe kwam om effectief te starten ;-)

Enkele jaren geleden vond ik in het CC Begijnhof te Diest een cursus voor beginners “Verven met acrylverf” door Annemie Op de Beeck. Ik heb me onmiddellijk ingeschreven en dit is één van die “goede beslissingen” in mijn leven! Ik heb niet alleen mijn hobby “herontdekt” maar ook, onverwacht, de “totale ontspanning” gevonden.  Als kers op de taart heb ik er ook enkele hele goede vriendschappen aan overgehouden. Dank je wel, Annemie!

Starten met een wit blad, schetsen, penselen nemen, water halen, verf prepareren … en je laten leiden door de kleuren die op het blad verschijnen. Alles over je heen laten komen, uren gaan voorbij zonder er erg in te hebben. Zoveel energie! Enkel geluiden, kleuren en geuren zijn aanwezig!

Geniet van het bekijken van de schilderijen, net als ik heb genoten bij het maken ervan!

Patricia